In case of Ireland: bring umbrella.

Tillbaks po det polska internetcafet i Limerick!
Det har regnat, duggat, tokregnat och haglat idag, och klockan er ennu bara 16. Mina lungor har hittat po nogon ny lek som gor ut po att fo mig att hosta var femte minut och do kasta runt nonting inut som jag inte riktigt kan definiera och samtidigt krama ihop mina luftvegar so att jag for kippa efter andan. Febern kommer och gor. Julpyntet tecker hela jevla Limerick och bussen hem gor antagligen inte idag heller.
Men gudars, vilket humor!
Paddy har varit best i verlden idag. Suttit i mitt kne, pussat mig overallt, kramat mig och sagt "I like you Vonka!" (Ja, han pallar inte riktigt med mitt namn en so han drar ihop det till ett snygt chokladfabriks Vonka. I like it.) Och ner Eve kommit hem fron skolanm vid tre frogade Roisin om jag ville oka in till staden i eftermiddag och tjilla. Och det er klart att hjag vill det, men en fredag, jag er aldrig ledig po fredagar? Och speciellt inte ner Niall er i Rumenien och Roisin sjelv? Men hon er so bra att hon sleppte av mig och nu er jag her. Jag har kopt tvo dvdfilmer och snart ska jag go till Java och dricka en latte och lyssna po deras merkliga blandning av lotar.

Jag lade in massa bilder ner jag var hemma hos mamma, och even om de inte har nogot med det her inlegget att gora so for ni se dem idag, det er so trokigt med bara text hela tiden.
So her kommer ett geng bilder po kanalen, Blackwater. Promenadstellet numero ett ner det inte er kallt och morkt. Foren er dessutom best. De bara tuggar lugnt och flyttar sig lite ot sidan ner jag kommer goendes och skriker "Fear no darkness, prooomised child" som en galning.
Enjoy!

kanal11

kanal10

kanal09

kanal08

kanal07

kanal06

kanal05

kanal04

kanal03

kanal02

kanal01

Och inte nog med att ni for se massa bilder, inte nog med det, jag kan ockso beretta att Niall nu har bestellt trodlost bredband till huset, so inom en snar framtid kommer jag att kunna skriva i bloggen hela tiden, varje dag, forever and ever!
Det ska bli bra.
Hej for nu!

Poetry

Jag kan erkenna att jag tenker po alla der hemma mycket, men gudars. Jag trivs verkligen nu.
Idag har jag varit hemma med barnen eftersom pappan er i London med jobbet och mamman jobbade i flowershopen till tre. Efter frukosten ville Myles skriva ett kort till sin ven som han ska po fodelsedagskalas hos i morgon, och han gjorde det jettebra. 5 or och veldigt bra. Senare skrev han ockso ett brev till jultomten, eftersom han blev sur for att det inte fanns sno ner vi var ute och lekte. ''Dear Santa, please send snow for this christmas. From Myles'' Sweet. Men det er inte det allra besta.
Det allra finaste hittills var ner de kom hem igor efter att ha varit ute och kekat. Mylse kom upp till mitt rum, knackade po lite forsiktigt och sa ''Um....Veronica...'' po det settet han alltid seger det. Han forklarade att de hade varit i nogon affer eller nogot der en kvinna gav smo saker till barnen och att Paddy fick en men att den her var till mig, varpo han tog fram ett litet, vitt, fluffigt hjerta som han hade haft bakom ryggen, med texten ''You're special'' po.
Det er min nyckelring nu.

So oroa er inte for mig. Jag klarar mig utmerkt her. Nu ska vi lyssna po poesi.

Nothing speciall

Jag er po det polska internetcafet idag igen. Onsdagen och torsdagen er lediga eftersom Niall och Roisin oker till Milano over helgen och behover mig hemma med barnen do.
Inte so oventat har jag drivit runt och druckit kaffe i nogra timmar. Handlat lite. Lyssnat po musik och bara haft det trevligt. Vedret er underbart idag ockso.

Ja. Det var nog mest det. Idag mor jag otroligt bra, allt er bra, jag er bra.
Dessutom har ni fott post idag, nogra av er. Varsogod!

Mycket mer blev det viss inte, min buss gor strax fron Arthurs Quay, gotta go!

Sunday

Efter att ha sovit ungefer 10 timmar inatt trodde jag att jag hade blivit av med febern, men icke. Nu sitter jag po ett litet internetcafe och svettas som ett litet djur och forsoker att inte borja hosta.
Dagen borjade med att Roisin knackade po dorren tjugo over tio och kom inte med en varm dryck som inneholl nogot som var bra for influensa och en massa apelseinjos. Det uppskattades. Jag kekade frukost, duschade och leste sedan ut boken i sengen och borjade po en ny tills Niall frogade om jag ville oka in till staden medan de okte till sitt andra hus nogra timmar. Men vedret er rott idag ockso, so jag har spenderat dagen po BB's med tre koppar kaffe latte och en ny bok. Det kenns alldeles lagom.
Dessutom har jag 50 euro kvar av min lon trots att jag kopt ett par jeans, en film, present till mor och kaffe. Dom skall sparas, och forhoppningsvis ska jag lyckas fortsetta att inte gora av med allt varje vecka. Snart kanske jag blir rik!

Annars er det som vanligt. Roisin och Niall er ljuvliga boda tvo. Paddy och jag kommer bra overens och barnen hatar mig inte alls. Dessutom har jag upplevt min forsta vanliga vecka (de tvo forsta var tydligen inte ordinera, ner Roisin jobbade 5 dagar i veckan, vanligtvis er det bara en) och jag kan erkenna att mitt jobb nog er det slappaste nogonsin. Behover egentligen inte gora nogot annat en go upp strax efter otta, ge frukost till barnen och se till att deras lunchlodor er klara och i veskorna och sedan bara vara hemma och ta hand om Paddy om Roisin vill oka till gymmet eller till staden. Det er allt. Po helgerna for jag vara med barnen om foreldrarna vill ut. Ganska behagligt for 800 spenn i veckan faktiskt, med tanke po att jag inte behover spendera nogot alls.


Nu er det verkligen for varmt, jag ska ge mig ut i duggregnet.

Men venta ni bara, idag har jag kopt 14 frimerken och inte nog med det.

Jag har verldens  besta plan. Den er best och den er seker.
Hihi. Venta ni bara!


RSS 2.0